Pocket

De grote schoonmaak online: Pocket

Een aantal weken geleden ben ik begonnen met een nieuwe reeks, namelijk ‘de grote schoonmaak online’, om het nieuwe jaar fris en opgeruimd te beginnen, ook online. Zo lees je in eerdere blogposts over het opruimen van Pinterest en over het bijhouden van een online agenda. Vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met een superhandige tool om je zaken online makkelijk te organiseren, namelijk Pocket.

Pocket is een superhandige bookmarking tool waarmee je met één simpele klik een website, artikel, filmpje of foto bewaard in een online ‘pocket’, een soort bibliotheek waar al jouw favorieten in staan opgeslagen die je kunt bekijken wanneer het jou uitkomt. En ingewikkeld om te downloaden of gebruiken is het echt niet. Via Pocket download je deze tool gratis en door het installeren van een eenvoudige button in je browser (vergelijkbaar met de Pinterest ‘Pin’-knop) sla je met één klik alles op wat je wilt bewaren.

Pocket

Ik ben onwijs blij dat ik Pocket heb ontdekt! Voordat ik deze applicatie gebruikte bewaarde ik filmpjes op YouTube, blogposts op Bloglovin, de namen van websites en adressen schreef ik op een papiertje (en waar is dat papiertje toch ooit gebleven?), kortom, het was een zooitje en ik kon nooit iets terugvinden. Met Pocket is dit supermakkelijk, vooral omdat je elke bewaarde pagina tags kunt meegeven om ze zo makkelijker terug te vinden. In de afbeelding hierboven zie je hoe mijn bewaarde artikelen er in een overzicht uitzien. Heel overzichtelijk toch?

Het allermooiste aan dit programma is nog wel dat het op alle platformen beschikbaar is, er is dus ook een handige app voor je telefoon of je tablet zodat je altijd en overal toegang hebt tot Pocket. En nog mooier: het is gratis voor zowel de pc als alle andere platformen. Bezoek de website van Pocket voor meer informatie of om de applicatie te downloaden.

Meer lezen over organiseren en minimaliseren online?

Bron foto 1: http://getpocket.com/

4 gedachten over “De grote schoonmaak online: Pocket”

  1. Wat handig! Op dit moment zwerven alle sites die ik wil bewaren ergens rond op Bloglovin en op de bladwijzerbalk. Hoog tijd om ze eens te gaan uitzoeken dus 😉

    1. Heel herkenbaar! Ik bewaarde ook blogs, artikelen en videos overal verspreid en ik wist nooit meer waar ik iets terug kon vinden. Erg vervelend! Pocket is daarvoor echt ideaal, vooral vanwege de tags om het overzichtelijk te houden. Nu moet ik wel mijn best gaan doen om van Pocket geen enorm zooitje te gaan maken ;).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *