Ik & Mijn Geld

Kijktip: Ik & mijn geld

Afgelopen zondag werd ‘Ik & mijn geld’ uitgezonden, een aflevering uit de documentairereeks ‘Dus ik ben’ waarin filosoof Stine Jensen op zoek gaat naar de wortels van onze identiteit. In de aflevering ‘Ik & mijn geld’ onderzoekt zij onze relatie met geld. Stine Jensen stelt dat geld staat voor genieten, vrijheid en onafhankelijkheid. De keerzijde is echter dat geld ons leven ook kan beheersen. Het kan een bron van onrust, ongelijkheid en afhankelijkheid zijn. Vreemd dat we zo in de greep zijn van iets dat in essentie eigenlijk niets meer is dan een waarde afspraak.

In de documentaire onderzoekt Stine Jensen hoe het anders kan. Is er een manier om minder in de greep te zijn van geld? Ze volgt een filosofieles ‘How to worry less about money’ bij The School of Life, bespreekt de mogelijkheden tot een alternatieve betalingsvorm met een wethouder in Hilversum, laat zich in Amsterdam betalen met tijd in plaats van geld voor vrijwilligerswerk en reist af naar Ierland om in gesprek te gaan met Mark Boyle, ook wel The Moneyless Man genoemd.

‘Ik & mijn geld’ is een enorm inspirerende en interessante aflevering van ‘Dus ik ben’. Het confronteert ons met onze afhankelijkheid van geld en laat tegelijk zien dat er ook andere mogelijkheden zijn. De aflevering ‘Ik & mijn geld’ kun je hieronder terugkijken. Werkt de link niet? Dan klik je hier.

6 gedachten over “Kijktip: Ik & mijn geld”

    1. Dan vind je denk ik deze aflevering heel erg interessant. Vooral de tweede helft van de aflevering gaat zij op zoek naar alternatieven voor geld en daar ligt de nadruk vooral op relaties tussen mensen in plaats van een uitwisseling van geld voor diensten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *