Ekoplaza Conceptstore

Ekoplaza Conceptstore

Ik ben een groot fan van biowinkels. Ik vind het heerlijk om er rond te neuzen, op zoek naar leuke nieuwe producten, of me te laten inspireren tot nieuwe gerechten. Ik was dan ook dolenthousiast toen ik vernam dat Ekoplaza aan de Stadhouderskade in Amsterdam een conceptstore opende waar beleving een speciale rol zou spelen. Tot dit weekend was ik nog niet in de gelegenheid geweest om er een kijkje te nemen, maar afgelopen zaterdag reden wij er toevallig langs en moesten we natuurlijk even naar binnen.

Het eerste dat opvalt als je de winkel binnenloopt is de enorme oppervlakte. De winkel is erg ruim opgezet en oogt daardoor erg overzichtelijk. Bij de entree is zelfs een groot zitgedeelte geplaatst. Met een koffiebar erbij zou dit helemaal perfect zijn om even een momentje rust te nemen voor of na het boodschappen doen.

Ekoplaza Conceptstore

De winkel zelf verschilt qua assortiment niet enorm van de ‘gangbare’ Ekoplaza. Je vindt er grotendeels dezelfde artikelen, maar in deze conceptstore is meer aandacht besteed aan de presentatie en is meer ruimte voor artikelen als verzorgingsproducten en overige non-food producten. Tevens is er in dit filiaal een beautysalon aanwezig. Dat is toch wel een uniek concept in een supermarkt.

Ekoplaza Conceptstore

Wat deze winkel wel echt bijzonder maakt is de mogelijkheid om zelf je olijfolie, azijn of koffiebonen te tappen. Met steeds meer aandacht voor verpakkingsvrij winkelen is dit natuurlijk een enorme vooruitgang en aanwinst in biowinkels. De winkel heeft ook een versbar waar je je eigen salades kunt samenstellen en smoothies kunt maken. Tevens biedt Ekoplaza in deze winkel de mogelijkheid om je eigen notenpasta te maken!

Ekoplaza Conceptstore

Al met al is de winkel wel een beleving op zich en is het voor mij een voorbeeld van hoe biowinkels mee kunnen ontwikkelen in de behoeftes van de klanten. In mijn optiek is er nog genoeg ruimte voor meer van dit soort ideeën. Er is genoeg ruimte om meer verpakkingsvrije producten aan te bieden en om leuke events te organiseren om de winkel of bepaalde producten meer aandacht te geven. Wie weet wat de toekomst zal brengen, maar met zo’n grote winkel op zo’n fantastische locatie zijn de mogelijkheden eindeloos.

Ekoplaza Conceptstore

Je vindt de Ekoplaza Conceptstore aan de Stadhouderskade 93 in Amsterdam. Neem er zeker zelf eens een kijkje als je in de buurt bent! Ben je op zoek naar een andere vestiging van Ekoplaza bij jou in de buurt of wil je meer weten over deze winkel? Neem dan een kijkje op de website van Ekoplaza.

Update: Helaas heeft deze vestiging van Ekoplaza de deuren gesloten. There are 8 comments

Add yours

Post a new comment