Eerlijk Winkelen

Eerlijk winkelen

Er is steeds meer aandacht voor groen winkelen. Gelukkig maar! Mensen staan meer stil bij wat ze kopen. Waar is het van gemaakt? Waar komt het vandaan? Is het biologisch? Is het fairtrade? Soms kan het natuurlijk best lastig zijn om hier rekening mee te houden, want waar let je allemaal op en waar vind je eerlijke producten? Hier biedt EerlijkWinkelen uitkomst.

Afgelopen weekend was ik in Utrecht en bij Waar zag ik een heel handig opvouwbaar boekje van Eerlijk Winkelen liggen met een kaartje van Utrecht en allemaal eerlijke winkels daarop aangegeven. Dit vond ik zo handig! Ik wist wel van het bestaan af van de website van EerlijkWinkelen, maar blijkbaar weten zij op nog allerlei verschillende manieren eerlijk winkelen toegankelijk te maken.

EerlijkWinkelen heeft als missie om eerlijk en duurzaam winkelen onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Maar wat is eerlijk winkelen? De term eerlijk winkelen staat voor biologisch, fairtrade en tweedehands. Kortom, producten die met zorg voor mens en milieu zijn ontwikkeld. Om eerlijk winkelen onder de aandacht te brengen heeft EerlijkWinkelen natuurlijk een website beschikbaar, waar je veel informatie en adresjes vindt om eerlijk te winkelen. Maar EerlijkWinkelen heeft ook een app opgezet waar je heel makkelijk mee door een stad kunt navigeren, op zoek naar de leukste plekjes. De app is te downloaden via de website.

Eerlijk Winkelen

Naast de website en de app werken zij ook hard aan het opzetten van shoproutes op papier. Voor een aantal steden is deze shoproute al beschikbaar, zoals bijvoorbeeld Utrecht, Alkmaar en Amsterdam. Voor andere steden wordt hier nog aan gewerkt. Op de website vind je een overzicht van alle eerlijke shoproutes die tot nu toe beschikbaar zijn en daar kan je ook heel duidelijk zien of er al een papieren shoproute beschikbaar is die je gratis kunt ophalen bij deelnemende winkels of VVV-kantoren.

EerlijkWinkelen werkt constant aan hun shoproutes, en dat doen zij niet alleen. Iedereen kan zich in principe inzetten voor EerlijkWinkelen. Wil jij graag een eerlijke shoproute in jouw stad, maar is deze nog niet opgezet? Je kunt voor EerlijkWinkelen er zelf één opzetten of meewerken met een al bestaande werkgroep om de route tot een succes te maken.

Zoals je kunt zien op bovenstaande kaart met eerlijke adresjes in Utrecht zijn er al aardig wat eerlijke winkels verzameld in deze stad. Zo wordt eerlijk winkelen wel heel makkelijk en leuk! Dus ga je een dagje shoppen en ben je op zoek naar leuke, eerlijke winkels? Dan moet je zeker even naar de website van EerlijkWinkelen gaan om een kaart of de app te bemachtigen voor de leukste eerlijke adresjes, of ga langs één van de deelnemende winkels om zo’n handige kaart op te halen.

Bron foto’s: https://www.facebook.com/EerlijkWinkelen/There are 2 comments

Add yours

Post a new comment