Bag to Nature

Bag to Nature

Tijdens mijn bezoekje aan de Ekoplaza Conceptstore, waar je hier meer over kunt lezen, stuitte ik op een heel leuk nieuw product: Bag to Nature. Met dit alles-in-één pakketje kun je heel makkelijk zelf je groente en kruiden kweken in huis. Ik kon het natuurlijk niet weerstaan en moest dit thuis uitproberen. Met de pakketjes van Bag to Nature kweek je heel makkelijk je eigen groente en kruiden in een zak in huis. Een pakketje bevat alles wat je nodig hebt om een plantje te laten groeien: de zaadjes voor de plantjes, een zakje voedingskorrels, een matje van kokosaarde en een zakje (ecofriendly geproduceerd) waar je het plantje in kweekt.

Ik heb een pakketje voor rucola (ook wel Rock ‘n Rucola genoemd) en een pakketje voor munt (Magische Munt) meegenomen. Rucola omdat ik dit redelijk vaak gebruik en ik het zo zonde vind om dit altijd in zo’n plastic zakje uit de supermarkt mee te nemen. Munt is natuurlijk altijd heerlijk om in huis te hebben voor een kop verse muntthee. Het is heel eenvoudig om te beginnen. Je vouwt het zakje met kokosaarde open en strooit hier de voedingsbolletjes gelijkmatig overheen. Vervolgens giet je hier 400 ml water overheen en wacht je 5 minuten. Door de water zet de kokosaarde enorm uit tot een pakket dat wel 3 tot 4 keer zo groot is. Vervolgens strooi je hier de zaadjes overheen, druk je deze aan en bedek je ze lichtjes met de kokosaarde. Met de zaadjes voor de munt was dit nogal een uitdaging omdat deze zo miniscuul waren dat echt verspreiden of bedekken er niet bij was. Daarna is het enkel nog een kwestie van wachten.

Bag to Nature

Het duurt een aantal weken voordat je kunt genieten van de zelf gezaaide en gegroeide groente en kruiden, maar dat is ook wel weer onderdeel van de pret. Natuurlijk is het eenvoudiger om een kant-en-klare muntplant of een zakje rucola te kopen, maar je eet met veel meer liefde als je de plantjes zelf hebt zien groeien en het pakket is volledig biologisch.

Je vindt de pakketjes van Bag to Nature bij onder andere Ekoplaza, Marqt, Waar en de Bijenkorf. Een pakketje is slechts € 2,95, dus zeker de moeite waard om eens te proberen! Ik ga druk in de weer met mijn plantjes. Willen jullie op de hoogte blijven van de voortgang van mijn plantjes? Volg me dan op Instagram of Twitter. Zijn jullie al bekend met de producten van Bag to Nature en hoe is dit bevallen?There are no comments

Add yours

CommentLuv badge