Cozi Calendar

De grote schoonmaak online: Cozi Calendar

Vorige week ben ik een nieuwe blogreeks begonnen over de grote online schoonmaak. De eerste blogpost ging over Pinterest, want het is allemaal leuk en aardig, dat gepin, maar word jij er ook niet gek van dat je borden vol met inspiratie hebt verzameld en door de bomen het bos niet meer ziet? Vandaag ga ik verder met deze reeks en laat ik jullie kennis maken met de beste manier om je afspraken, ‘to do’-lijstjes en boodschappenlijstjes te organiseren.

Cozi Calendar

Ik heb heel lang angstvallig vastgehouden aan een ‘offline’ agenda. Zo’n mooi, dik boekwerk wat ik overal mee naartoe sleepte en waar ik met grote regelmaat vergat afspraken in te noteren omdat het boekwerk weer eens spoorloos was verdwenen. Een paar maanden geleden besloot ik dat het genoeg was en ging ik op zoek naar een alternatief, het liefst online en toegankelijk op mijn telefoon (omdat mijn telefoon en ik nu eenmaal een beetje vergroeid zijn). Ik stuitte op een fantastisch systeem waarmee je niet alleen je agenda kunt bijhouden, maar ook al je lijstjes, boodschappen, recepten, weekmenu’s en nog veel meer. Dit wonder is genaamd ‘Cozi’ en ik gebruik het nu werkelijk voor alles.

Cozi Calendar

De Cozi Family Calendar is een gratis (!) online programma waarmee je makkelijk je afspraken bijhoudt op een overzichtelijke manier. Een groot voordeel van Cozi is dat het hele gezin één account deelt en daardoor heeft iedereen zicht op de plannen van de andere gezinsleden. Wel zo makkelijk. Daarnaast is Cozi echt fantastisch omdat het niet alleen via de computer toegankelijk is, maar ook een app heeft waarmee je toegang krijgt tot je agenda. En dat niet alleen, doordat er allerlei handige widgets beschikbaar zijn voor de agenda, je boodschappenlijstje en je ‘to do’-lijstje kun je deze overzichtelijk op je telefoon zitten voor directe toegang tot je belangrijkste taken.

Cozi Calendar

Ik gebruik de gratis versie omdat dit voor mij meer dan genoeg opties heeft, maar zou je de kalender nog verder willen personaliseren of toegang willen krijgen tot opties als een adressenboek, een verjaardagskalender of toegang tot je receptenboek via de telefoon dan is er ook een ‘gold’ versie beschikbaar. Voor mij is Cozi echt een lifesaver omdat ik tegenwoordig zo’n chaoot ben dat ik echt alles vergeet als ik het niet direct ergens noteer. Je kunt heel makkelijk een Cozi account aanmaken via de website van Cozi en vervolgens de app downloaden en eventueel widgets gebruiken om goed georganiseerd 2015 door te komen.

Meer lezen over organiseren en minimaliseren online?

Bron foto’s: http://www.cozi.com/

4 gedachten over “De grote schoonmaak online: Cozi Calendar”

  1. Ik kan niet zo goed omgaan met een digitale agenda. Dat voelt voor mij niet tastbaar en niet ‘echt’. Ik gebruik een grote moleskine agenda. Daar schrijf ik alles in op.

    Wat je zegt over Pinterest snap ik helemaal. Het is soms gewoon veels te veel, en dan haak ik daardoor af.

    1. Heel begrijpelijk, ik had dat in de eerste instantie ook hoor. Ik houd ervan als dingen tastbaar zijn, maar helaas werd dat bij mij zo’n chaos dat ik niets meer terug kon vinden :). Vandaar mijn liefde voor de online agenda nu.

  2. Ik ben zelf geen voorstander van een digitale agenda. Om de een of andere reden heb ik een agenda een soort van nodig. Het geeft rust dat ik het er zo bij kan pakken en ik makkelijker vooruit kan bladeren. Heel apart haha want een digitale lijkt me wel een stuk handiger!

    1. Ja, het is een gek soort tweestrijd tussen iets tastbaars hebben en geen papierrommel hebben, daarom duurde bij mij de overstap naar een digitale agenda zo lang. Ik vind het vooral heel handig dat het een alles-in-één systeem is dus dat ik er ook al mijn lijstjes, menuplanningen, recepten en boodschappenlijstjes in kwijt kan. En dat dit dan ook nog eens overal zichtbaar is, ook voor de rest van het gezin is echt ideaal. Dan hoef ik me niet alleen te bekommeren om de afspraken en boodschappen :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *