zero waste home

Levensmiddelen weggeven

Eerder deze week schreef ik een artikel over mijn voornemen om de voorraadkast eens goed leeg te eten voor het nieuwe jaar begint, welke je hier kunt lezen. Het is natuurlijk zonde dat al deze producten in mijn kast staan te verstoffen. Over verspilling gesproken! Maar wist je ook dat je iemand anders heel makkelijk via Facebook blij kunt maken met de producten in jouw voorraadkast die je niet gebruikt? Nee? Ik wist dat ook niet tot een lezeres van mijn blog mij erop wees.

Tamara van Leven om te Eten liet mij in een reactie op mijn artikel eerder deze week weten dat er op Facebook allerlei groepen te vinden zijn waar je etenswaren kunt aanbieden om er iemand anders blij mee te maken. Ik had er nog nooit van gehoord dus ik ben natuurlijk direct op zoek gegaan. En Tamara had helemaal gelijk, want wat zijn er veel groepen te vinden! Het lijkt wel of iedere stad of regio een eigen Facebookgroep heeft voor het weggeven van levensmiddelen. Dit is natuurlijk fantastisch, want dat betekent dat er ook bijna zeker voor jouw regio een Facebookgroep bestaat. Hier slechts een kleine greep uit het enorme aanbod:

Sommige groepen zijn besloten, andere groepen zijn gewoon openbaar en voor iedereen toegankelijk. Dus heb je nog een kast vol met levensmiddelen waar je eigenlijk niets meer mee doet en die je ook zelf niet meer op wilt maken? Kijk dan zeker eens op Facebook of je iemand anders in jouw regio er blij mee kunt maken. Want vooral in deze tijd van het jaar zijn er genoeg mensen die heel erg uit de brand zijn geholpen met wat extra boodschappen. En dat is toch de ware kerstgedachte?There are 4 comments

Add yours
    • awkwardduckling

      Ik vind het fantastische initiatieven, waarom dingen weggooien als iemand anders er heel blij mee is. Ik ben blij dat iemand mij erop heeft gewezen dat het zo makkelijk gaat via Facebook. Een blog is toch ook heel handig om nieuwe dingen bij te leren :).


Post a new comment