het kaufhaus

Het Kaufhaus in Utrecht

Afgelopen weekend ging ik voor het eerst in mijn leven in Utrecht shoppen. Ja, ik weet het, schande! Ik kwam nooit verder dan Hoog Catharijne en tot een aantal jaar geleden dacht ik eigenlijk dat dit ook het winkelcentrum van Utrecht was. Had ik het even mis zeg! Utrecht heeft namelijk een prachtig centrum en het is echt enorm groot. Ik ging natuurlijk met een enorme ‘must visit’-lijst heen waarvan ik de helft niet eens heb kunnen bezoeken, maar Het Kaufhaus heb ik kunnen bezoeken en gelukkig maar, want deze prachtige winkel is absoluut de moeite waard.

Het Kaufhaus vindt je in Utrecht direct als je het winkelcentrum Hoog Catharijne uitloopt. Tussen de schreeuwerige reclames en de telefoonwinkels is de winkel echt een oase van rust en een ware vintageheaven. Want wees nu eens eerlijk: waar vind je tegenwoordig nog betaalbare vintage in een leuke winkel? Nou, hier dus.

het kaufhaus kleding

Het kledingaanbod is heel divers, mooi en goed betaalbaar. Maar kleding is niet het enige dat je hier kunt kopen. Zo is er een ware hoek met ‘mannenplaten’ waar diverse elpees worden verkocht, hangen door de hele winkel de leukste en mooiste tassen en verkopen ze ook nog eens diverse leuke interieuritems. De winkel heeft allemaal gezellige hoekjes waardoor het heel erg aanvoelt als een huiskamer en deze items worden ook verkocht. Zo wordt het nog makkelijker om diezelfde vintage stijl in je huiskamer te introduceren.

het kaufhaus interieur

Het Kaufhaus is trouwens onderdeel van de PUHA shoproute, een onwijs leuke shoppinggids waar je alle fijne adresjes in Utrecht in terugvindt. Veel vintage, veel delicatessen en veel bijzondere plekjes die je misschien zelf niet zo snel tegenkomt. Deze PUHA gids vind je in alle aangesloten winkels en is gratis. Naast Het Kaufhaus vind je bijvoorbeeld ook Broei, Blackbird en Conceptstore Alchemie op de route. Een echte aanrader dus.

Het Kaufhaus

Het Kaufhaus heeft trouwens naast deze vestiging in Utrecht ook een filiaal in Amsterdam. De winkel in Utrecht vind je op de Achter Clarenburg 32, vlak naast de ingang van Hoog Catharijne. De winkel in Amsterdam is te vinden in de Eerste Sweelinckstraat 21-H. Voor meer informatie over deze leuke winkel moet je zeker eens een kijkje nemen op de Facebookpagina van Het Kaufhaus.There are 4 comments

Add yours
 1. Anniek

  Wat een fijne tip! Als ik ga shoppen, ga ik eigenlijk altijd naar Utrecht, omdat dat voor mij zo dicht bij is. En inderdaad, hoog catherijne heeft hele fijne winkels, maar buiten is het nog een stuk groter! Ik ga deze winkel zéker eens bezoeken! Liefs

  • awkwardduckling

   Moet je echt eens doen, absoluut een bezoekje waard. En als je dit soort winkels leuk vindt kan je de shopping route van PUHA bij je volgende bezoek aan Utrecht eens meenemen. Er staan zulke leuke dingen in, ik vind het jammer dat ik de gids pas halverwege de dag in een winkeltje vond.

  • awkwardduckling

   Ja, het ziet er leuk uit he? Ik had er ook nog nooit eerder van gehoord terwijl de winkel toch al ruim een jaar bestaat. Maar Utrecht zit sowieso vol met leuke winkeltjes en eettentjes, vind het jammer dat ik nooit eerder voorbij Hoog Catharijne kwam en één dagje in eigenlijk te weinig om al het leuks te zien.


Post a new comment