wat te doen met bananenschillen

Het Groene Weeshuis

Ben jij op zoek naar een mooie plant voor in huis? In plaats van te shoppen voor een plant bij een tuincentrum kun je ook eens overwegen een kijkje te nemen bij Het Groene Weeshuis, een opvanghuis voor planten in alle soorten en maten. Want zeg nou zelf, het is toch eigenlijk heel zielig dat er een heleboel planten zijn die niet de liefde en aandacht krijgen die ze verdienen?

Het Groene Weeshuis is een fantastisch initiatief bedacht door Esmé Vahrmeijer. Zij vond op straat een aantal planten die totaal verwaarloosd waren en vond dit heel erg zielig. Ze nam de planten mee naar huis en gaf ze een pot, verse aarde, water en heel veel aandacht. Door haar verzorging bloeiden de planten helemaal op. Sinds die tijd zet zij zich belangeloos in voor alle planten die door hun eigenaren ongewenst zijn geworden om welke reden dan ook. Met veel liefde en aandacht verzorgt zij deze planten tot ze weer stralend zijn en vervolgens zoekt zij een liefdevolle eigenaar zodat de plant ergens anders een fijn tweede leven heeft. Hoe lief is dat?

Alle planten zijn welkom bij Het Groene Weeshuis. Esmé doet er alles aan om de plant goed te verzorgen en vervolgens een goede nieuwe eigenaar te geven. Ben je benieuwd naar het Groene Weeshuis, heb jij geen ruimte meer voor je planten of ben je juist op zoek naar een mooie plant? Kijk dan zeker eens op de Facebookpagina van Het Groene Weeshuis. Op deze pagina houdt Esmé je op de hoogte van al het nieuws rondom Het Groene Weeshuis en hier laat zij ook weten welke planten op zoek zijn naar een nieuw thuis.

Wil je weten of er ook een soortgelijk initiatief bij jou in de buurt is? Lees dan mijn artikel over ‘Het plantenasiel‘. Hierin vind je talloze initiatieven door het hele land.There are no comments

Add yours