Streekbox

Foodboxen deel 2

Vers, lokaal en gezond eten, hoe doe je dat? Sinds vorige week probeer ik hier extra aandacht aan te besteden. Vorige week trapte ik deze nieuwe reeks af met een artikel over vers en lokaal eten van de boer en gister kon je een artikel lezen over foodboxen, met specifiek aandacht voor de foodboxen van Willem en Drees, Hello Fresh en De Krat. Vandaag ga ik hier mee verder en besteed ik graag wat extra aandacht aan de foodboxen van Bee Box, Streekbox en Odin.

Bee Box

Beebox

‘Een box vol verse producten, direct van de boer, wekelijks bij jou thuisbezorgd’. De slogan van Bee Box zegt eigenlijk precies waar de foodbox voor staat. De inhoud van de Bee Box is van tevoren samengesteld en bestaat uit groente, fruit, brood, aardappelen, eieren, sap, vlees en vis. Deze producten zijn biologisch en lokaal. Bij de box krijgt men ook recepten geleverd. Er zijn drie boxen waar men uit kan kiezen. Zo is er de BoX, zonder eieren, vlees en vis. De BoXL bevat wel eieren, vlees en vis en speciaal voor de fijnproevers is er de BoXXL met delicatessen en een extra chef’s recept. Een 2-persoons box zonder eieren, vlees en vis met ingrediënten voor 3 gerechten kost € 25,- per week. Bee Box heeft zelfs een app waarmee je de inhoud van de komende box kunt bekijken, recepten kunt opzoeken en tips krijgt om verspilling van voeding tegen te gaan.

Streekbox


Streekbox

De Streekbox is een box bestaande uit Hollandse producten, waar je makkelijk en snel heerlijke gerechten mee kunt maken. Bij elke box krijg je recepten meegeleverd. Je kunt kiezen uit vier verschillende boxen. Zo is er de gezinsbox, met recepten en ingrediënten voor 3 maaltijden voor 2 tot 4 volwassen personen. De specialsbox biedt hetzelfde als de gezinsbox, maar geeft hierbij nog eens speciale ingrediënten. De veggiebox biedt ingrediënten voor 2 tot 3 maaltijden voor 2 personen zonder vlees en vis. Tot slot wordt er een fruitbox aangeboden, met genoeg fruit voor een hele week. Hierin vind je zowel seizoensfruit als exotisch fruit. Niet helemaal van Hollandse bodem dus. Streekbox levert de foodboxen in heel Nederland, met uitzondering van de waddeneilanden. De boxen worden wekelijks (of 2-wekelijks als je dat liever hebt) thuis afgeleverd. Een gezinsbox voor 2 personen kost € 29,-.

Odin

Odin

Odin levert biologische en biologisch-dynamische groenten en fruit van het seizoen en vlees uit de biologische veeteelt. Deze producten zijn niet per definitie van Hollandse bodem. Je kunt als klant kiezen uit 5 verschillende abonnementen. Groot, klein, fruit, eenpersoons en familie. Het grote pakket is voor 4 personen en bevat ingrediënten voor 3 tot 4 maaltijden. Het kleine pakket bevat ingrediënten voor 3 tot 4 maaltijden voor 2 personen. Het fruitpakket is goedgevuld met tenminste 4 fruitsoorten voor 1 tot 2 personen voor 4 tot 5 dagen. Het eenpersoons pakket bevat ingrediënten voor 2 tot 3 maaltijden voor 1 tot 2 personen. En tot slot het familiepakket, waaruit men 3 tot 4 maaltijden kan koken voor 3 tot 4 personen. Bij elk pakket wordt aanvullende informatie over de producten gegeven en worden recepten geleverd. Naast deze fruit- en groentepakketten heeft Odin ook nog diverse vleespakketten. Wel is de foodbox van Odin tot zover ik weet de enige foodbox die alleen af te halen is in de winkel. Er zijn meer dan 400 afhaalpunten in Nederland waar dit kan. De website van Odin is van alle foodboxen die ik heb gezien het minst professioneel en erg onoverzichtelijk. Een klein groente- en fruitpakket voor 2 personen kost bij Odin € 8,75 per week.

Van 24 december tot en met 28 december houd ik een mini kerstvakantie om even tot rust te komen en te genieten van de kerstdagen met de familie. Maandag 29 december zal ik weer een blog plaatsen. Speciaal voor de fijnproevers zal ik dan aandacht besteden aan foodboxen met delicatessen. Denk bijvoorbeeld aan de Food We Love Box en de foodbox van Jamie Magazine. Ik wens iedereen heel fijne kerstdagen. Geniet van het heerlijke eten, de familie en de rust, dat ga ik ook zeker doen!

Bron foto 1: https://www.facebook.com/Streekbox/
Bron foto 2: https://www.facebook.com/thebeebox/
Bron foto 3: https://www.facebook.com/Streekbox/
Bron foto 4: https://www.facebook.com/Odinfoodcoop/There are no comments

Add yours