DIY Kerstslinger

DIY: kerstslinger maken

Kerst is altijd een heerlijk excuus om eens lekker uit te pakken en jezelf en je huis eens over the top te restylen. Helaas is december altijd een dure maand en is de leukste kerstversiering toch altijd best prijzig. Voor die paar weken per jaar dat je de versiering uit de kast trekt vind ik het erg jammer om zoveel geld uit te geven. Sinds een aantal jaar ben ik dan ook bezig met het maken van mijn eigen kerstversiering. Zo heb ik al verschillende ornamenten voor in de kerstboom zelf gemaakt en dit keer ben ik begonnen aan het zelf maken van een kerstslinger en natuurlijk deel ik dit graag met jullie. Het maken van je eigen kerstversiering is namelijk heel leuk, een stuk goedkoper en stiekem best wel makkelijk.

Voor het zelf maken van een kerstslinger heb je maar een paar dingen nodig:

  • naaimachine
  • draad
  • potlood
  • schaar
  • oud boek
  • stersjabloon (kan ook een uitgeprint plaatje zijn op de juiste grootte)

Je begint met het sjabloon. Mocht je toevallig nog een sjabloon hebben in de vorm van een ster, lucky you. Ik heb ervoor gekozen om een willekeurig plaatje op de juiste grootte te maken en uit te printen. Vervolgens knip je deze uit en gebruik je dit als het sjabloon.

kerstster

Dan gebruik je de bladzijden van een oud boek om de sterren uit te knippen. Gebruik het sjabloon om consistente sterren te krijgen. Knip zoveel sterren uit als je leuk vindt. Hoe meer sterren, hoe langer de slinger.

kerstslinger

Als je alle sterren hebt uitgeknipt (af en toe voelt het net alsof je weer terug bent in de kleuterklas) kun je beginnen deze tot een slinger te naaien. Neem plaats achter de naaimachine en haal de sterren één voor één door de naaimachine. Probeer een enigszins gelijke afstand te houden tussen de sterren. Hoe dicht op elkaar of ver van elkaar je de sterren wilt hebben is natuurlijk een kwestie van smaak. Ga zo door totdat je een slinger hebt die lang genoeg is.

kerstslinger

En voila, je kerstslinger is klaar! Veel diy-plezier en have fun met het versieren van de kerstboom en het huis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *