kerstboom

Adopteer een kerstboom

Sinterklaas is weer het land uit en dat is voor de meeste mensen het moment om de kerstboom in huis te halen. Zoveel zorg gaat er in het uitzoeken van de boom, het neerzetten van de boom en het versieren van de boom. Ik vind het dan ook altijd zonde dat de kerstboom na slechts een paar weken weer buiten bij het vuilnis wordt gezet. Dat kan toch anders? Ja, inderdaad, dat kan anders, met het initiatief ‘Adopteer een kerstboom’.

Hoe werkt het adopteren van een kerstboom? Het principe is heel eenvoudig. De boom staat het grootste gedeelte van het jaar op een kwekerij waar er goed voor de boom wordt gezorgd. Iedere boom krijgt een nummer. Voor de feestdagen kun je een boom reserveren. Zo kies je bijvoorbeeld voor je ‘eigen’ boom, te herkennen aan zijn nummer. Rond de feestdagen  haal je de boom op en heb je een prachtige kerstboom in huis. Wanneer de feestdagen zijn afgelopen breng je de boom weer terug naar de kwekerij of het uitgiftepunt tot het volgende jaar. Een kerstboom kan wel tot vijf keer opnieuw worden gebruikt. Dit scheelt een heleboel verspilling van kerstbomen en hoe leuk is het om je kerstboom ieder jaar weer terug te zien en te zien groeien?

De kwekerij waar de bomen vandaan komen werkt volledig biologisch. De boom wordt goed verzorgd zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Door de verschillende uitgiftepunten in Nederland proberen ze de afstand tussen de bomen en de klanten ook zo kort mogelijk te houden. Er zijn uitgiftepunten op diverse plaatsen in Nederland, waaronder Amsterdam, Arnhem, Groningen en Waalre. Op de meeste locaties zijn de kerstbomen af te halen vanaf begin december. Inleveren kan vervolgens weer halverwege januari. De prijs van een boom per jaar varieert van 10 tot 50 euro, afhankelijk van de grootte van de boom. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Adopteer een Kerstboom. Zou jij een adoptieboom overwegen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *