Local Goods Market

Local Goods Market

Dit weekend was ik het hele weekend in Amsterdam te vinden. Zondag was ik natuurlijk bij Flavourites Live, maar zaterdag was ik in Amsterdam-West. In De Hallen om precies te zijn. Dit keer niet om me te goed te doen aan al het lekkers van de Foodhallen, maar omdat de Local Goods Market hier het hele weekend plaatsvond. De Hallen in Amsterdam wordt alsmaar leuker!

De Hallen

De Local Goods Market is een markt georganiseerd door Pakhuis De Zwijger in samenwerking met Paperdoll/Indie Brands. Op deze markt vind je uitsluitend producten die in Amsterdam ontworpen of gemaakt zijn. ‘Local goods’ dus. En er is behoorlijk wat fijns te ontdekken aan ‘local goods’ op deze markt. Deze editie van de Local Goods Market stond in het teken van hout. Er was dus extra veel aandacht voor lokaal geproduceerde houten producten en houtbewerkers. Zo waren de lasersnijdkunsten van Open Design Centrum te bewonderen, het is echt magisch wat ze daar kunnen met hout en graveren. Zelfs de visitekaartjes waren van hout. Holyscrap was van de partij met prachtige handgemaakt meubels. Ook waren de houten fietsen van Bough Bikes en de skateboards van Woody Skateboards hier te vinden.

The Darling

Naast houten artikelen was er natuurlijk ook heel veel ander lokaal goeds te ontdekken. Zo waren er een aantal kledingstands aanwezig, waaronder The Darling met een prachtige stand en Geiten Wollen Shirts met hun truien met superleuke prints. Ik vond vooral de producten van Dumpies heel erg bijzonder. Dumpies maakt knuffels, sloffen en mutsen van gerecycled textiel.

Local Goods Market

Ook was er genoeg heerlijks aan eten te ontdekken (alsof de Foodhallen nog niet genoeg is). Zo was Beebox aanwezig om mensen informatie te geven over hun boodschappenservice en VanBoef verkocht hun heerlijke worst. Ook Yogi & Yousef stond op de markt met hun dadels. De bezoekers kregen allemaal de kans om de dadels te proeven en ze waren heerlijk! Mij werd verteld dat de dadels al verkrijgbaar zijn bij de diverse Marqtvestigingen en dat er steeds meer locaties bijkomen. Een fijne ontwikkeling en terecht want het is een fantastisch product!

Local Goods Market

Opvallend aan de Local Goods Market is dat de meeste lokale initiatieven die hier aanwezig zijn erg bezig zijn met duurzaamheid. Dit in tegenstelling tot het vaak minder duurzame ‘reguliere’ aanbod in een willekeurige winkel. Het is fijn om te zien dat nieuwe ondernemers steeds bewuster produceren en hun product in de markt zetten. En gezien de drukte op de markt is er vanuit de consument ook steeds meer interesse in. Een fantastische ontwikkeling als je het mij vraagt!

Update: De Local Goods Market wordt tegenwoordig georganiseerd onder de naam Maker Market. There are no comments

Add yours