Markthal

De Markthal Rotterdam

Afgelopen woensdag is de Markthal in Rotterdam onder enorm veel belangstelling van publiek en media officieel geopend. Iets waar ik al heel erg lang naar uit heb gekeken omdat het zo’n fantastisch en uniek concept is in Nederland. De Markthal is de eerste overdekte marktvloer van Nederland en op deze versmarkt vind je naast marktkramen met groente, vis, vlees en brood ook een fantastische selectie aan delicatessen en verscheidene horecagelegenheden. Het aanbod is enorm en heel gevarieerd, met 96 kramen en 20 winkels en restaurants. Voor ieder wat wils dus. Voor een overzicht van alle horeca en marktkramen neem je een kijkje op de website van De Markthal.

Naast de fantastische marktvloer en de horeca heeft de Markthal nog een enorme publiekstrekker, namelijk het enorme kunstwerk op het plafond. Dit kunstwerk, ‘The Horn of Plenty’ genoemd, is het grootste kunstwerk van Europa met een oppervlakte van 11.000m2 en wordt ook wel de Sixtijnse kapel van Rotterdam genoemd.

Helaas, helaas, helaas heb ik nog geen tijd gehad om naar Rotterdam te gaan, maar morgen is het dan zover en kan ik eindelijk zelf de Markthal bezoeken. Ja, de Markthal is zowaar een fenomeen waar verstokte Amsterdammers en Noord-Hollanders voor naar Rotterdam afreizen! Ik ben superenthousiast en heb er heel erg veel zin in. Natuurlijk zal ik aankomende week ook uitgebreid schrijven over mijn bezoek aan de Markthal, mijn (hopelijk) heerlijke aankopen en mijn eetavonturen.

De Markthal in Rotterdam is elke dag geopend van 10.00 tot 20.00 (op koopavond tot 21.00 en zondag van 12.00 tot 18.00). Speciaal voor deze openingsweek zijn de openingstijden aangepast en is de Markthal elke avond tot en met zaterdag tot 22.00 uur geopend. De Markthal heeft een eigen parkeergarage, maar is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Update: Voor een uitgebreid verslag van mijn bezoek aan De Markthal kun je mijn artikel ‘De Markthal in Rotterdam‘ bekijken. There are no comments

Add yours