De Markthal in Rotterdam

De Markthal in Rotterdam

Dit keer voor de verandering eens geen boekreview op maandag. Ik ben veel te enthousiast over mijn bezoekje aan de Markthal en ik kan het niet langer uitstellen om erover te schrijven. Nadat woensdag de Markthal in Rotterdam was geopend heb ik met een mix van plezier en afgunst alle fantastisch foto’s op Twitter en Instagram mogen aanschouwen. Ik heb eerder deze week al een blogpost geschreven over de Markthal omdat ik zo razend enthousiast was. Dit weekend was het dan eindelijk zover! Zaterdag mocht ik eindelijk zelf de Markthal bezoeken!

De reis van Amsterdam naar Rotterdam viel gelukkig mee, op de een of andere manier is Rotterdam gevoelsmatig verder weg dan het werkelijk is. We parkeerden direct onder de Markthal, wat een luxe en gemak! Ondanks de enorme drukte was er meer dan genoeg plek en het parkeertarief viel ook reuze mee (in vergelijking tot wat ik in Amsterdam gewend ben). Maar die drukte, die enorme drukte! Bij voorbaat mijn excuses voor de soms slechte kwaliteit van de foto’s, maar door de drukte was het nemen van foto’s soms een enorme uitdaging. Ik had natuurlijk wel verwacht dat er veel belangstelling zou zijn, maar in combinatie met de zaterdagmarkt op het plein was de aandacht voor de Markthal enorm. Gelukkig was de drukte vooral in de paden van de Markthal en niet zozeer bij de verschillende kramen dus we hebben optimaal kunnen genieten van wat de Markthal aan heerlijks te bieden had. En dat was behoorlijk wat.

De Markthal in Rotterdam

De markt is een natuurlijk in de eerste plaats een versmarkt, maar deze is zeker niet te vergelijken met een willekeurige zaterdagmarkt in een dorp of stad. Daar is het aanbod net te ‘exclusief’ voor. Dit bedoel ik in de meest positieve zin van het woord. Ik kreeg dan ook niet het idee dat de Markthal wilde concurreren met de zaterdagmarkt die net buiten het gebouw plaats vindt, de Markthal is een fantastische aanvulling hierop. De verschillende aanbieders van versproducten bieden vooral vakmanschap, kwaliteit en passie. Er is een enorm aanbod van biologische en lokale producten, producten die je normaal gesproken niet zo makkelijk vindt in de winkels. De kaasboer ‘Rotterdamse Kaas’ bood heerlijke lokale kaas aan terwijl ik niet eens wist dat er überhaupt kaas werd gemaakt in Rotterdam. Vooral de Rotterdamse oude kaas was heerlijk, en dat terwijl ik niet eens van oude kaas houd. Ook zag ik een stand met duurzame en biologische producten van Hollandse bodem, zoals Zeemansboter en Kromkommersoep. Zo leuk om dat ook hier te zien!

In de Markthal vind je veel groentekramen. Naast de gangbare groente- en fruitsoorten kun je hier ook goed terecht voor aparte groente- en fruitsoorten. Ik heb vruchten gezien die je bij de gewone groenteman en buurtsuper echt niet ziet liggen. Er was een groenteman met diverse soorten microgroenten, een andere groenteman net om de hoek bood de meest exotische vruchten aan zoals cactusvijgen en pitaja’s en om de volgende hoek lagen de meest uiteenlopende soorten courgettes en aubergines prachtig tentoongesteld. Het leuke aan al de verschillende aanbieders is dat ze ook de gelegenheid bieden om veel te proeven. Zo had één groenteman diverse groentesmoothies te koop en de andere liep rond met een dienblad met stukjes pitaja om te proeven. En niet alleen de groenteboeren deden dit. Ook de slagers en kaasboeren boden verschillende hapjes aan en ze waren meer dan bereid om je van alles te laten proeven en erover te vertellen. Dit vond ik zo’n enorme toevoeging aan het hele bezoek aan de Markthal, het maakt een bezoekje echt een beleving!

De Markthal in Rotterdam

Natuurlijk zijn er naast de verschillende kramen met versproducten ook genoeg horecagelegenheden waar je heerlijk kunt eten of drinken. Omdat er op de marktvloer zelf niet enorm veel plek is om lekker te zitten en van je hapje of drankje te genieten hebben veel aanbieders een soort terrasje bovenop hun stand. Met een trap kom je op het dak van de stand en daar zijn meer dan genoeg zitplaatsen. Zelfs met de enorme drukte hebben we geen enkel probleem gehad om een plek te vinden om even uit te puffen. Natuurlijk vormt dit concept wel een beetje een uitdaging met een kinderwagen dus erg gunstig voor ouders met kinderen of mensen die minder goed ter been zijn is het niet.

En wat heb ik zoals gegeten en gedronken? Meer dan genoeg, maar de absolute aanraders wil ik jullie niet onthouden. Een absolute aanrader is de frozen yoghurt van Amy’s. De frozen yoghurt heeft een heerlijke softijs softness, om het zo maar te noemen, en je kunt zelf kiezen uit heel veel verschillende toppings. Voor mij een absoluut drama omdat ik spontaan in crisismodus schoot, maar voor mijn ‘normale’ medemens heel erg leuk. Ook de koffie van C&E Coffee was heerlijk en ze bieden ook fijne gebakjes aan. Het terrasje boven hun stand heeft heerlijke stoelen en banken dus echt een fijne plek om even uit te rusten. Voor heerlijke olijven en tapas ga je zeker even bij Elbali langs.

De Markthal in Rotterdam

De Markthal heeft tot en met 31 oktober een erg leuke actie om kennis te maken met de verschillende kramen. In het midden van de hal staat een kraam waar je een stempelkaart kan pakken. Met deze stempelkaart kun je langs de verschillende kramen gaan. Veel kramen bieden een speciaal hapje, drankje of een aanbieding aan voor € 1,- en daarbij krijg je een stempel. Met 6 stempels is de kaart vol en deze kun je dan inwisselen bij diezelfde kraam. Je krijgt dan een leuke Markthal tas die in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Ik heb natuurlijk optimaal gebruik gemaakt van de verschillende aanbiedingen voor € 1,- om zo te kunnen profiteren van al het lekkers dat de Markthal te bieden heeft. Zo heb ik onder andere een warme stroopwafel gehaald, 250 gram knoflookolijven, een stuk grillworst, een flespompoen, 3 paprika’s en een koffie. Stuk voor stuk fantastische aanbiedingen en allemaal heerlijk! De knoflookolijven hebben we gisteravond met z’n tweetjes opgegeten, de grillworst was de volgende ochtend al op en voor vanavond staat er pompoensoep op het menu.

In de eerste instantie dacht ik dat we het met een uurtje of twee wel hadden gezien, maar je kunt je hier met een gerust hart een hele middag vermaken. De Markthal is ook de hele dag geopend tot ‘s avonds 20.00 uur (koopavond tot 21.00 uur en op zondag tot 18.00 uur). Heerlijk wandelen langs de kraampjes, allerlei lekkers meenemen bij de verschillende aanbieders, een kopje koffie hier drinken, een broodje daar. Omdat er ook een Albert Heijn en een Aziatische supermarkt in het pand zitten kun je al je verse producten in de Markthal halen en de overige boodschappen bij de supermarkt. Er is erg goed nagedacht over de opbouw en de functionaliteit van de Markthal wat een bezoek des te plezieriger en toegankelijker maakt. Al met al was het een heerlijk dagje en we waren het er helemaal over eens dat dit een regelmatig tripje vanuit Amsterdam meer dan waard is!

Ook leuk in Rotterdam:

2 gedachten over “De Markthal in Rotterdam”

    1. awkwardduckling

      Ja, moet je echt doen! Zeker de moeite waard en als je deze maand nog gaat kan je nog gebruik maken van die stempelkaartactie :).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *