De Kringloper Weesp

De Kringloper in Weesp

In een eerdere blogpost heb ik het al eens gehad over mijn liefde voor kringloopshoppen. Er kan bijna niets tippen aan het rondstruinen in een kringloopwinkel om dan te stuiten op de meest fantastische vondsten voor zo’n klein bedrag dat je je er niet eens schuldig over hoeft te voelen. Vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met de kringloopwinkel De Kringloper in Weesp.

Verstopt in het centrum van Weesp zit deze superleuke kringloopwinkel. De winkel is niet erg groot, maar het aanbod en de sfeer maken dit meer dan goed. De winkel staat tot de nok toe gevuld met van alles en nog wat en toch blijft het overzichtelijk. Dit komt waarschijnlijk omdat deze kringloopwinkel één van de weinige winkels is die ik ken die erg zijn best doet op het uitnodigend tentoonstellen van de artikelen. De medewerkers creëren allerlei leuke hoekjes en displays om zo de producten zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Mocht je dus door de bomen het bos niet meer zien (wat nog wel eens kan gebeuren in een kringloopwinkel) dan bieden deze leuke displays uitkomst en ze stimuleren je eigen creativiteit. Tijdens mijn laatste bezoek waren ze weer druk aan het reorganiseren dus ik ben zeer benieuwd wat ze nu weer voor leuks verzinnen.

De Kringloper Weesp

De winkel heeft, waarschijnlijk omdat het niet zo’n grote winkel is, niet zoveel meubels als ik gewend ben van andere kringloopwinkels, daar hebben ze simpelweg niet genoeg ruimte voor. Gelukkig maken ze dit ruimschoots goed met hun aanbod aan kleding, boeken, keukenartikelen, servies en andere leuke hebbedingen. Ook zijn er regelmatig extra kortingen op producten. Zo waren dit keer de pockets en de kinderboeken in de aanbieding. Voor een overzicht van speciale acties en georganiseerde activiteiten kijk je op hun Facebookpagina.

De Kringloper Weesp

Wat nog wel het meest prettig is van deze winkel is de sfeer die er hangt. Door de opstelling van de winkel, het vriendelijke personeel, de muziek en de bezoekers van de winkel hangt er altijd een soort dorpse gemoedelijkheid. De meeste mensen uit de omgeving komen hier regelmatig even binnen en mede daardoor voelt het erg huiselijk en gezellig. Dat maakt het winkelen erg prettig en zowel het personeel als de bezoekers zijn altijd in voor een praatje en wat advies. De vorige keer dat ik er was stond er een grote bak met afgeprijsde gehaakte kleedjes. Ik was samen met een andere vrouw de haakwerkjes aan het bekijken en hoewel zij op zoek was naar gehaakte randjes was ze zo lief om mij te helpen leuke kleedjes te vinden. Dat soort vriendelijkheid hoort bij deze winkel en dat maakt deze kringloopwinkel tot een grote favoriet.

aankopen De Kringloper

En wat koop je daar dan zoal? Dit keer heb ik het bescheiden gehouden. Ik heb 2 pockets gekocht (€ 0,20 per stuk, dat is toch geen geld?!), een prentenboek van Winnie de Poeh voor mijn zoontje die boeken verslindt (lees: vernield) alsof het niets is, 2 oven/serveerschalen en een oude editie van Delicious. Dit alles bij elkaar kostte me slechts € 4,90. Dat noem ik nog eens leuk winkelen!

Je kunt De Kringloper in Weesp vinden aan de Achtergracht 26-30. Voor actuele openingstijden en verdere contactgegevens kun je de Facebookpagina van De Kringloper Weesp raadplegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *