Ik Hou Van Meuk Tag

De ‘ik-hou-van-meuk’ tag

Na hier en daar de ‘ik-hou-van-meuk’ tag van Ooh La Lau te zijn tegengekomen bij andere bloggers vond ik het de hoogste tijd dat ik deze zelf ook ga invullen. Zoals jullie misschien al weten ben ik namelijk gek op kringloopshoppen en staat mijn huis ook vol met tweedehands spullen, waaronder enorm veel boeken zoals je hier kunt zien.

Hoe vaak ga je naar de kringloop?

Ik ga eigenlijk iedere week wel even naar de kringloop bij mij in de stad, gewoon om even snel rond te neuzen. Het ‘serieuze’ kringloopshoppen doe ik tegenwoordig nog maar eens per maand of per twee maanden. Maar dan ga ik ook wel vaak meerdere kringloopwinkels af en verblijf ik uren in een winkel om deze helemaal uit te kammen. Tot grote ergernis van mijn man als hij mee is 😉 .

Wat is je favoriete kringloop?

Ik Hou Van Meuk Tag

Ik heb al eerder blogposts geschreven over mijn favoriete kringloopwinkels. Als ik dan toch moet kiezen voor een absolute favoriet dan ga ik denk ik voor de Kringloper in Naarden. Deze winkel is zo groot en heeft zo’n divers assortiment dat ik hier nooit met lege handen wegga.

Wat is je grootste tweedehands aankoop?

Mijn grootste tweedehands artikel is huis is niet zozeer een aankoop, maar meer een cadeau. Toen wij twee jaar geleden gingen verhuizen en onze oude Ikea tweezitsbank echt in elkaar was gestort (hij was al niet zo stabiel daarvoor hoor) hadden wij dringend een bank nodig. Mijn ouders hebben toen hun oude bank aan ons gegeven en daar genieten we nog elke dag van. De bank is immens groot dus kunnen we er met z’n tweetjes op liggen. Toch niet onbelangrijk, haha.

Mijn grootste echte tweedehands aankoop is een ladekast. Deze hebben wij toentertijd gekocht voor €12,50 en opgeknapt. Hij ziet er weer als nieuw uit en staat heel mooi op onze slaapkamer.

Op welke tweedehands aankoop ben je het meest trots?

Ik Hou Van Meuk Tag

Het meest trots ben ik op twee aankopen die allebei in mijn huiskamer staan. Dit tafeltje heb ik jaren geleden op de kop getikt bij de IJ-hallen voor maar € 5,- en hier ben ik nog steeds heel erg blij mee. Het naaikistje dat je ook in deze blogpost ziet heb ik zo’n twee jaar geleden gekocht bij de kringloopwinkel in Bussum voor € 12,50 en het past perfect in ons huis.

Wat was het beste koopje ooit?

Dit is een moeilijke vraag omdat in principe alles bij de kringloopwinkel een stuk goedkoper is dan in de reguliere winkels en ik de meeste dingen dus wel beschouw als een goed koopje. Ik denk dat ik vooral het speelgoed en de boekjes voor mijn zoon beschouw als mijn beste koopjes. Kinderspeelgoed is zo afgrijselijk duur als je het nieuw koopt en in de kringloopwinkel ben je er maar een fractie van de prijs voor kwijt. Hem interesseert het niet of het nieuw is of niet en net zoals met kleding ontgroeien kinderen op deze leeftijd hun speelgoed ook heel snel. Ik ben dus iedere keer heel blij als ik iets leuks voor hem vind.

Wat was je slechtste koop ooit?

Ik Hou Van Meuk Tag

Het is me twee keer gebeurd dat ik echt spijt had van een aankoop. De eerste keer had ik bij de kringloopwinkel in Den Helder een fantastische tv-kast gekocht voor maar € 7,50. Deze had wel aardig wat werk nodig en vol goede moed begon ik met schuren. Helaas waren de vorige eigenaren dol op lakverf en hoe lang ik ook schuurde, ik kreeg de laklagen er gewoon niet meer af. Ik heb twee weekenden doorgebracht met de schuurmachine en helaas was dit allemaal voor niks want toen het ging regenen bleek het beschermende plastic toch niet zo beschermend te zijn en was het kastje verloren.

Mijn tweede grote miskoop was recent nog. Ik had een leuke bijzettafelset gekocht voor maar € 7,-. Helaas bleek in de auto al dat deze behoorlijk beschimmeld was. Eenmaal thuisgekomen zag ik pas echt hoe erg. De schimmel leek wel uit ieder hoekje en gaatje te komen en zelf een intensieve poetsbeurt hielp hier niet tegen. Ik vond het niet echt een fijn idee om deze tafeltjes in huis te zetten waar mijn zoontje rondloopt dus helaas een grote miskoop.

Daarnaast koop ik eigenlijk altijd teveel fotolijstjes en teveel boeken. De fotolijstjes gebruik ik nog wel, maar de boeken…. pffff… ik heb nog een heel mensenleven nodig om die allemaal te lezen zoals je op de foto aan het begin van deze post kunt zien. En tot mijn schaamte moet ik bekennen dat dit nog maar de helft is. Vind je deze tag leuk? Neem de tag dan gerust over, maar vergeet niet te linken naar Ooh La Lau natuurlijk.There are no comments

Add yours