dag van de duurzaamheid

Dag van de Duurzaamheid 2014

Vandaag, 10 oktober, is het de Dag van de Duurzaamheid. Jaja, weer zo’n dag. Het lijkt tegenwoordig wel of elke dag een nationale dag voor ‘iets’ is. Gister was het nog Nationale Krokettendag, al heb ik dat lekker aan me voorbij laten gaan omdat ik die dingen al zo’n 18 jaar niet meer eet. Maar dat is een heel ander verhaal. De Dag van de Duurzaamheid is zowaar zo’n nationale dag waar ik me wel in kan vinden, dus vandaar dat ik er vandaag graag wat aandacht aan wil besteden.

En wat houdt deze dag dan wel niet in? De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van Urgenda, een organisatie die streeft naar het sneller verduurzamen van Nederland in samenwerking met bedrijven, overheden, organisaties en particulieren. Op de Dag van de Duurzaamheid wil Urgenda laten zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging in Nederland al is en streeft ze tevens naar het versnellen van de verduurzaming door aandacht te genereren bij het publiek.

Op deze dag worden diverse duurzame activiteiten georganiseerd om zo aandacht te geven aan duurzame initiatieven en meer mensen te betrekken bij duurzaamheid. De activiteiten zijn heel divers en vinden door het hele land plaats. Zo wordt er op 1000 basisscholen in Nederland voorgelezen uit het boek ‘Mr Finney en het raadsel in de bomen’, een boek over de waarde van de natuur. In Hardenberg proberen de inwoners zoveel mogelijk energie op te wekken door te dansen op de sustainable dance floor tijdens de Energy Floors Global Dance Challenge. Bij Restaurant Aan Zee in Oostvoorne hoef je vandaag niet eens een portemonnee mee te nemen om te dineren. Alleen vandaag is het mogelijk om te betalen voor je maaltijd met houtblokken. Elk blok hout is een euro waard en wordt door het restaurant gebruikt voor het fornuis. En zelfs de Ikea doet mee met de Dag van de Duurzaamheid. Bij de Ikea in Haarlem zijn er vandaag diverse aanbiedingen op duurzame producten en wordt er een biologisch menu aangeboden in het restaurant. Dit is slechts een beperkte greep uit het enorme aanbod van activiteiten vandaag. Voor een volledig overzicht en meer informatie over de Dag van de Duurzaamheid kijk je op deze website. Heb jij al wilde (duurzame) plannen voor vandaag?

Bron foto 1: http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/There are no comments

Add yours