Bijna Waste Geweest Feest

Het Bijna Waste Geweest Feest

Kromkommer heeft wederom een fantastisch initiatief op poten gezet waar ik vandaag graag wat extra aandacht aan wil besteden. In samenwerking met Rechtstreex organiseren ze namelijk op 8 november het Bijna Waste Geweest Feest in de Fenix Food Factory te Rotterdam. Voor de mensen die Kromkommer nog niet kennen (als dat nog mogelijk is) zal ik ze kort introduceren. Kromkommer is een initiatief van een aantal jonge mensen die genoeg hadden van de enorme voedselverspilling. Met hun heldere visie, leuke acties en fijne producten zijn ze enorm goed bezig om voedselverspilling onder de aandacht te brengen en tegen te gaan. Zo organiseren ze leuke acties, zoals het Bijna Waste Geweest feest, maar zijn ze ook regelmatig in de media om hun boodschap te verkondigen en hebben ze een aantal soepen van ‘gekke groente’ op de markt gebracht die in steeds meer winkels te vinden zijn. Kromkommer laat op hun website weten dat 5-10 % van al het groente en fruit verspild wordt omdat er een overschot aan is of simpelweg omdat de looks niet goed genoeg zijn om in de winkels te liggen. Dit is natuurlijk absurd en gelukkig beseffen steeds meer mensen dit.

Eén van die leuke en nuttige acties waar ik het al over had is het aankomende Bijna Waste Geweest Feest. Hagelschade aan appels en peren, bieten die te groot zijn, pompoenen die niet aan de juiste afmetingen voldoen, een overschot aan tomaten, allemaal voedsel dat verspild zou worden ware het niet dat Kromkommer al deze afgewezen groente en fruit heeft gered van de afvalhoop en deze verkoopt tijdens het Bijna Waste Geweest Feest. Zo redden Kromkommer, Rechtstreex en de bezoekers van dit feest in één dag 5000 kilo fruit en groente van de verspilling. Hoe dit in zijn werk gaat? Kromkommer en Rechtstreex organiseren dit feest op 8 november in de Fenix Food Factory in Rotterdam. Voor slechts € 7,- koop je een ‘bijna waste geweest’-tas in de voorverkoop of op het feest zelf. Deze mag je op deze dag vullen met 5 kilo aan fruit en groente naar keuze. Verschillende telers zijn aanwezig om een praatje mee te maken terwijl je geniet van een glaasje verse appelsap (ja, van diezelfde appels met hagelschade) en de feestsfeer wordt verzorgd door een leuke band.

Klinkt je dat als muziek in de oren en wil je graag meehelpen om deze groente en fruit te redden van de verspilling? De crowdfunding voor dit evenement is afgelopen maandag gestart via crowdaboutnow.nl. Het is belangrijk dat er in de voorverkoop minimaal 2500 kilo groente en fruit wordt verkocht, anders gaat het evenement niet door. Mocht je zelf niet heen kunnen op 8 november dan is het ook mogelijk om een tas te doneren aan een initiatief dat is geselecteerd door Kromkommer. Wie gaat er op 8 november ook een Bijna Waste Geweest feestje vieren in Rotterdam?There are no comments

Add yours