Bag & Buy

Crowdfunding Bag & Buy

Een tijd geleden heb ik een blogpost geschreven over de mogelijke komst van de eerste verpakkingsloze supermarkt in Nederland, Bag & Buy genaamd. Deze blogpost is hier te lezen. De crowdfunding voor dit project loopt nu een maand en is al een aardig eind op weg. Met nog een ruime maand te gaan en nog 44 % van het bedrag nodig, oftewel € 32.692,-, kan het project nog wel een steuntje in de rug gebruiken.

In veel andere Europese landen zijn de laatste jaren verpakkingsloze supermarkten geopend. Recentelijk in Antwerpen en in Berlijn en deze winkels zijn een groot succes. In Nederland is er nog geen soortgelijk concept en dit is natuurlijk zonde. De initiatiefnemer van het Bag & Buy project is Wim van Dijk. Hij werd geïnspireerd door soortgelijke projecten over de hele wereld en is ervan overtuigd dat er ruimte en gelegenheid is in Nederland om Bag & Buy tot een succes te maken. Zoals hij laat weten in de beschrijving van zijn crowdfundingproject past het concept van Bag & Buy in deze tijd van bewuster kopen en bewuste keuzes maken. Door geen verpakkingen te gebruiken in de winkel en klanten de mogelijkheid te bieden om zelf hun hoeveelheid boodschappen te bepalen kunnen we in één klap zowel de hoeveelheid afval terugdringen en de verspilling tegengaan.

Mocht de crowdfunding lukken dan zal de eerste Bag & Buy winkel na de zomer van 2015 openen. Waar? Dat ligt aan de investeerders. De stad die de meeste financiële ondersteuning geeft aan dit project is in 2015 een fantastische winkel rijker. Wil je op de hoogte blijven van dit project? Volg Bag & Buy dan op Facebook.

De crowdfunding voor dit project loopt nog 33 dagen en is te vinden op Doorgaan.nl. Er zijn leuke extraatjes verbonden aan het bijdragen aan dit project. Als je namelijk € 25,- of meer doneert mag je gratis een voorraadpot komen vullen in de nieuwe winkel. Doneer je € 50,- of meer dan krijg je een jaar lang 5% korting op het assortiment. Hoe meer geld je investeert, hoe leuker de extraatjes worden. Denk bijvoorbeeld aan verrassingspakketten en zelfs levenslange korting. Mocht je nou krap bij kas zitten en toch graag iets bij willen dragen dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Met een simpele Facebook Like of Share help je ook al mee. De Amersfoortse investeert namelijk € 5,- voor elke Facebook Like en € 10,- voor elke Facebook Share. Een kleine moeite voor een fantastisch project, toch?

Update: Helaas heeft Bag & Buy in Utrecht de deuren moeten sluiten.There are no comments

Add yours