De Foodhallen

De Foodhallen Amsterdam

De Hallen in Amsterdam West begint zo langzaamaan al een begrip te worden in foodieland. In deze voormalige tramremise die geheel gerenoveerd is ontstaat geleidelijk aan een multifunctioneel centrum waar je u tegen zegt. Een hotel, bioscoop, diverse galerieën, winkels, werkplaatsen en als klap op de vuurpijl ook diverse restaurants en Foodhallen. En laat ik nou juist daar enorm enthousiast van worden!

Want naast brasserie Halte 3 en restaurant Meat West ontstaat er in De Hallen namelijk een concept dat uniek is in vorm en formaat in Nederland, de Foodhallen. Dit indoor food market concept, geïnspireerd door Mercado de San Miguel in Madrid, zal bestaan uit een grote hal met diverse stands waar allerlei horecaondernemers hun gerechten en dranken zullen aanbieden. In plaats van je te binden aan één restaurant en daar een volledige maaltijd te nuttigen geeft dit unieke concept je de mogelijkheid om onder het genot van een drankje langs de diverse stands te wandelen en hier en daar een gerechtje te proeven. Het is dus ook ideaal voor een gezelschap waar niet iedereen hetzelfde wil eten, het staat je vrij te eten waar je wilt en wat je wilt en je kunt evengoed gezellig bij elkaar zitten.

Maar welke horecaondernemers zullen zich vestigen in de Foodhallen? Ook daar is al het een en ander over bekend geworden. In de Foodhallen zal je onder andere kunnen genieten van de heerlijke gerechten van:

 • Bbrood; brood
 • Bulls and Dogs; hotdogs
 • Caulils; gerechten met kaas
 • De Ballenbar; culinaire bitterballen
 • Friska; (sushi)rollen
 • Green Brothers; vegetarische hapjes
 • Jabugo Bar Iberico; spaanse delicatessen
 • Maza; hummus en falafel
 • The Butcher; burgers
 • Le Big Fish; vissoep
 • L’entrecôte Mobile; broodjes entrecôte
 • Meneer Temaki: sushi
 • Pink Flamingo; pizza
 • Shirkhan; mumbai streetfood
 • The Rough Kitchen; pulled pork sandwiches
 • Vietview; vietnamees
 • Wild Moa Pies; Nieuw-Zeelandse/Australische pies
 • Yogen Früz; frozen yoghurt

Klik op de links voor meer informatie over de verschillende horecaondernemers en hun lekkernijen. In totaal zullen er 24 restaurantjes zich vestigen in de Foodhallen, bovengenoemde restaurants zijn de eerste namen die bekend zijn gemaakt. Houd voor updates over de Foodhallen hun website in de gaten of hun facebookpagina. De opening van de Foodhallen staat gepland voor oktober/november dit jaar. Oh, ik kan niet wachten!

Update: Natuurlijk ben ik in de tussentijd al meerdere keren naar De Foodhallen geweest en heb ik er van alles geproefd en beleefd. Wil je meer weten over deze leuke hotspot? Lees dan mijn uitgebreide verslag ‘De Foodhallen in Amsterdam‘. There are no comments

Add yours