zelfpluk Olmenhorst

Appeltjes plukken bij De Olmenhorst

Tijdens het schrijven van een andere blogpost stuitte ik op de plukdagen van landgoed De Olmenhorst. Ik vond het direct een superleuk initiatief en ik kan dan ook niet anders dan daar vandaag een post aan te wijden. Van 6 september tot en met 26 oktober (afhankelijk van het weer en de hoeveelheid beschikbaar fruit) is iedereen welkom om zelf zijn biologische appels en peren te plukken in deze boomgaard. Er zijn veel verschillende soorten appels en peren beschikbaar, maar natuurlijk is de pluk wel afhankelijk van de oogst, de drukte en de rijpheid van het fruit.

Naast het plukken van appels en peren worden er in deze periode ook andere leuke activiteiten georganiseerd. Zo wordt er elke vrijdagavond een barbecue georganiseerd, zijn er diverse workshops, rijdt er een treintje over het terrein en heeft De Olmenhorst ook zijn eigen landgoedwinkel.

Kijk voor meer informatie over De Olmenhorst en de activiteiten op hun website. Vind je dit soort initiatieven leuk en breng je graag een bezoekje aan de (biologische) boer in de buurt, kijk dan ook eens op deze website van lekkernaardeboer.nl. De website geeft een duidelijk overzicht van alle biologische boeren in de buurt en de leuke activiteiten die worden georganiseerd op en met deze boerderijen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *