Vanaf 10 mei is het KRO-NCRV programma Broodje Gezond weer terug op de buis. In dit programma worden voedingsmythes en -hypes onder de loep genomen en wordt onderzoek gedaan naar talloze beweringen en voedingsadviezen. In 6 nieuwe afleveringen onderzoeken Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris de zin en onzin over voeding en gezondheid.
Broodje Gezond werd in 2016 voor het eerst uitgezonden en deze eerste reeks afleveringen ging onder andere over over beweringen als ‘Is koffie slecht voor je hart?’, ‘Krijg je kanker van het eten van vlees?’ en ‘Is boter beter dan margarine?’. In deze nieuwe reeks zullen de presentatoren onder andere onderzoek doen naar beweringen rondom melk en zout. Alhoewel ik soms kritisch sta tegenover de bevindingen in het programma is het toch erg interessant om te zien en alle aandacht voor gezonde en verantwoorde voeding is welkom natuurlijk. De nieuwe reeks afleveringen van Broodje Gezond is onderdeel van de Foodweken van de NPO. Gedurende 6 weken staat de programmering op woensdag en donderdag geheel in het teken van eten met programma’s als Broodje Gezond, de Keuringsdienst van Waarde, The Food Detectives en talloze interessante documentaires.
De eerste aflevering van Broodje gezond uit deze nieuwe reeks wordt uitgezonden op woensdag 10 mei om 21.00 uur op NPO 3. Daarna volgt er wekelijks een nieuwe aflevering op woensdagavond. Voor meer informatie over het programma en de onderwerpen die aan bod komen kun je ook een kijkje nemen op de website van NPO.
Bron foto 1: Stijn Ghijsen @ KRO-NCRV
Bron foto 2: KRO-NCRV
Bron foto 3: KRO-NCRV
Ik vond het vorige seizoen erg leuk om naar te kijken! Dus bedankt voor de tip want ik wist niet dat er een nieuw seizoen aan zat te komen 🙂
Leuk dat ik het heb kunnen tippen! Er komen trouwens nog veel meer leuke foodprogramma’s aan hoor de komende weken, ik zal er een flink aantal tippen volgende week.