Blogliefde #20

Blogliefde Bron: nile @ https://pixabay.com

Dit weekend publiceer ik alweer de 20e editie van Blogliefde, de wekelijkse rubriek waarin ik mijn favoriete blogposts van andere bloggers deel. Deze week lees je onder andere over de kookboek challenge van De Groene Meisjes, over het houden van kippen in je achtertuin en over de foodtrucks die sinds kort in Amsterdam mogen staan.

Kookboekchallenge

Bron: http://www.greenkitchenstories.com/span>

Alweer twee weken geleden gepubliceerd, maar daarom niet minder leuk om te delen: de kookboekchallenge van Merel van De Groene Meisjes. Merel besloot om de challenge aan te gaan om 5 dagen lang uit één kookboek te koken. Haar keuze viel op The Green Kitchen Travels (jeej!) en gedurende 5 dagen heeft ze met de lezers gedeeld wat ze heeft gekookt en hoe de challenge haar is bevallen. Ik vind het een fantastisch idee om zo’n challenge aan te gaan, ik heb ook enorm veel kookboeken liggen waar ik slechts enkele recepten uit maak en dat is eigenlijk heel erg zonde. De challenge is een leuke manier om jezelf uit te dagen nieuwe gerechten te proberen en echt het maximale te halen uit de kookboeken die je nog hebt liggen en die eigenlijk niet de aandacht krijgen die ze verdienen.

Kippen houden

kippen houden Bron: HebiFot @ https://pixabay.com/

Leoni van haar blog Ledihe schreef vorige week een ontzettend leuk artikel over kippen houden. Zij heeft namelijk twee kippen in haar achtertuin, Lola en Misty, en met veel plezier zorgt zij voor deze kippen. In de blogpost maak je niet alleen kennis met haar kippen, ze legt ook heel goed uit wat het precies inhoudt om kippen te houden en waar je op moet letten. Ik vond het heel interessant want in de (hopelijk nabije) toekomst willen wij ook heel graag kippen houden.

Mediakit

Dit artikel is alweer wat ouder, maar juist voor mij (en misschien voor jullie ook) nu erg interessant. Een beetje blogger pakt het tegenwoordig groots aan en heeft een heuse mediakit in zijn of haar arsenaal. Voor hen die niet helemaal bekend zijn met het principe: een mediakit is een document waarin je informatie geeft over jezelf en je blog en is bedoeld voor bedrijven, pr-bureaus en andere partijen die geïnteresseerd zijn in je blog. Vaak wordt hier ook een tarievenkaart aan toegevoegd. Niet geheel overbodig dus om een enigszins professionele indruk te maken met je blog, maar hoe zet je zoiets op? Men wees mij bij navraag meerdere keren op het artikel van Bloggen en Loggen over het maken van een mediakit en dit artikel is zo handig dat ik het graag met jullie deel. Het artikel is trouwens geschreven door Nicole van haar blog Huisvlijt en de voorbeelden van een mediakit zijn ook gebaseerd op dit blog.

Foodtrucks in Amsterdam

Rollende Keukens

Sinds kort mogen foodtrucks in Amsterdam gewoon op straat staan met hun lekkernijen en daar ben ik natuurlijk heel blij om! Anne van Your Little Black Book schreef deze week een leuk artikel over de verschillende foodtrucks die voortaan in Amsterdam te vinden zijn op verschillende locaties. Wil je weten welke foodtrucks in Amsterdam hun maaltijden aanbieden en waar ze te vinden zijn? Dan is dit artikel een echte must read.There are 10 comments

Add yours

Post a new comment

CommentLuv badge